ПЛАЗМОТЕРАПИЯ

Плазмотерапия

Доскоро естетичната медицина разчиташе изцяло на „помощ“ от природата или технологиите. Така се появявиха лазерните процедури, хиалуроновата киселина и други. Днес обаче, с помощта на резервите в собствения ни организъм, науката разработи нов метод за подмладяване със собствени клетки – плазмотерапия.

Плазмотерапията не е просто козметична процедура, а биологично въздействие върху кожата под формата на клетъчна терапия. Използват се онези клетки от нашата кръв, които отговарят за заздравяването на рани, порязвания и охлузвания – тромбоцитите.

За целта се взема собствена кръв, подлага се на специална обработка и като резултат – клетките се концентрират в плазма. Дерматолозите използват този полезен „коктейл“ от клетки за подмладяване и освежаване на кожата. Инжектирани с много тънка и къса игличка, те веднага започват да стимулират въстановяването на увредените тъкани.

Плазмотерапията позволява да се изгладят бръчките, да се подобри релефа на лицето, да се заличат следите от акне, белези и стрии. Процедурата е изключително ефективна и при оредяване на косата.

Плазмолифтинг (PRP)

PRP – това е въвеждане на основата на собствен биологичен материал на автоложна плазма. Процедурата е позната и като „вампирски лифтинг“. PRP е плазма, обогатена със 7 фундаментални растежни фактора, които участват в процесите на регенерация. Тя се инжектира в кожата на ниво хиподерма и работи като резервоар на растежни фактори. Автоложната тъканна регенерация повлиява отлично фини и по-дълбоки бръчки, тъмни кръгове под очите, спомага заличаването на белези от акне и шарка, укрепва космения фоликул.

Благодарение на ДНК-нуклеотидите се постига незабавна оптимизация на блясъка на кожата, формират се нови кръвоносни съдове, стимулира се клетъчният растеж. Наблюдава се биоревитализация, кожата става по-стегната, по-еластична и по-хидратирана, а въведена в скалпа спира процеса на косопад.