PRF – ОБОГАТЕНА ПЛАЗМА С ФИБРИН

PRF – ОБОГАТЕНА ПЛАЗМА С ФИБРИН 
 
 Отнема около 30-40 Мин., уникален автоложен метод,без странични реакции ! 
 Предава лек обем,  и красив , и здрав вид на лицето ! Няма ограничения във възрастта ! 
 

Какво е фибрин?

Фибринът е неразтворим белтък, който участва в процеса на кръвосъсирване. Образува се от разтворимия белтък фибриноген под действието на тромбина:

Фибриноген + Тромбин = Фибрин

Фибринът образува мрежа от тромбоцити (кръвен съсирек) и в последствие се разгражда под действието на плазмина в процеса на фибринолизата.

В процеса на кръвосъсирване, фибринът се свързва с тромбоцитите до неразтвотимо гелоподобно вещество (коагулират). Така се образува своеобразна “неразтврима запушалка”, която запушва наранения кръвоносен съд, за да няма кръвозагуба.

Как фибринът се използва в плазмотерапията?

Приложението на фибрина в плазмотерапята е аналогично на това в процеса на кръвосъсирване. Смесването на фибрина с богатата на тромбоцити и растежни фактори плазма води до коагулация и образуване на гел, който се инжектира в избраните участъци.

Гелът от фибрин и богата на тромбоцити и растежни фактори плазма бавно се осбовождава – в рамките на 1-3 месеца, а организмът получава повече време за регенерация на третираните тъкани.

В допълнение, гелообразното вещество може да създаде лек и приятен обем в зони, където има дефицит, което води и до лифтинг ефект.