КРИОЛИПОЛИЗА

Криолиполиза – Най-модерният метод за постигане на перфектно тяло

Храната ни доставя удоволствие и добро настроение, а излишните килограми после го развалят. Няма вълшебни средства за постигане на физическата красота. Всеки от нас трябва сам да се потруди да изглежда добре, с помощта на подходящ за него хранителен режим и повишаване на двигателната активност. Това не винаги е достатъчно за желаната промяна. Тогава на помощ идват новите технологии и апарати, които скъсяват времето за постигане на желания резултат.

Криолиполизата е метод, създаден на основата на теорията за нехирургично разбиване на мастните клетки със студ. Целта е извайване на тялото в зоните, в които фитнесът и диетата не могат да се справят – коремче, паласки, бричове, бедра и колена.

Как работи апаратът за Криолиполиза?

Основните елементи на апарата са голям накрайник, с форма на фуния, и охлаждащи пластини от вътрешната част. Апаратът с който работим , разполага с 2 чифта накрайници, което ни позволява по-прецизно третиране на различни по големина проблемни зони. Накрайникът се поставя върху зоната за третиране, като силата на вакуума се регулира така, че пациентът да има приятно усещане по време на процедурата. Проблемното мастно натрупване се засмуква навътре в накрайника, като дебела гънка, и по този начин се изолира от подлежащите тъкани и органи. След това се пуска охлаждането, което се регулира в диапазон от 0°С до 6°С. Накрайникът престоява 10 – 15 мин. върху зоната и силното охлаждане разрушава мастните клетки. При направените тестове е установено, че само с една процедура се унищожават ~ 73% от мастните клетки в третираната зона. Друг важен факт, установен при изследванията, е че при изстудяването мазнините (триглицеридите ) се втвърдяват (кристализират) и в това състояние по-лесно се елиминират от организма с естествените метаболитни процеси през кръво- и лимфообращението и черния дроб.

Програма на процедурите

Третирането на зоните с мастни натрупвания е допустимо през 30 дни за по 15 мин. на процедура/зона – в зависимост от големината на накрайника и съответно от количеството мазнини, които ще се резорбират. Една зона се третира 2-3 пъти през 1 месец. Следва пауза от 2 месеца, през която организмът изхвърля освободените мазнини, без да се натоварва прекалено черния дроб. Преди процедурата се препоръчва разбиване на мазнините с Кавитация – 1 процедура. За по-бърз и по-силен ефект се препоръчват редовни, веднъж на 1-2 седмици, цялостни лимфодренажи и масажи – ръчни или вакуумни, или тангенторни вани – подводен струен масаж с високо налягане. Много добра роля играе RF между месечните Криолиполизи. Препоръчват се веднъж седмично.

Противопоказания за извършване на процедурата

 • Студова алергия
 • Бременност
 • Автоимунни и ракови заболявания
 • Пейсмейкъри
 • Кожни възпаления в третираната зона

Предимства на криолиполизата пред други нехирургични методи и пред липосукцията

 • Може да се прилага при жени – кърмачки.
 • Безболезнена е, не се използва анестезия.
 • Може да се прилага в областа на корема и при наличие на спирала.
 • Няма риск от оставане на неравности и бучки.
 • Няма риск от увисване на кожата, защото процесът е бавен.

Най–голямото предимство на криолиполизата е уникалният метод, който без болка и без операция може да извае тялото ви и да ви подари фигурата, за която сте мечтали.

Често задавани въпроси: 
Колко е студена терапията? Мога ли да простина или да ме заболят подлежащите органи?

Не. Накрайниците са разработени така, че се изстудява само локално натрупаната мазнина в проблемната зона, без студът да достига до околните тъкани и органи.

Получават ли се синини от вакуума?

Да. Рядко, но е възможно да се образуват синини. Изчезват до 15 дни.

Трайно ли се унищожават мастните депа в третираните зони?

Да. След като веднъж са унищожени, мастните клетки не се натрупват отново в третираната зона. Ако не се спазва правилен хранителен режим и двигателна активност, може да продължат да се натрупват мазнини в околни участъци.

Какво трябва да направим за постигането на по-добри и по-бързи резултати?

Най-добрият ефект се постига при следния пакет от процедури и действия:

 • Извършване на кръвен тест за несъвместимост към храни, за определяне на оптимален хранителния режим. Ако спазвате най- малко 3- 4 месеца предписанията от теста, част от мастните натрупвания ще си „отидат“ сами или ще спрете образуването на нови.
 • Редовно провеждане, веднъж на 1-2 седмици, на цялостни лимфодренажи и масажи – ръчни или вакуумни, тангенторни вани – подводен струен масаж с високо налягане. Тези процедури силно стимулират лимфотока и ускоряват изхвърлянето на разрушените мастни клетки.
 • Увеличен прием на ниско минерализирана вода след процедурата – помага на тялото да се изчисти от разрушените мастни клетки.
 • Повишена двигателна активност по време на терапията – най-малко няколко месеца. Постоянната добра двигателна активност с минимум 3 км ходене на ден, предпазва от натрупването на нови мастни депа.
 • При по-твърди мастни депа е нужна подготовка на проблемните зони с процедури Кавитация или Радиочестотна терапия.
 • Прием на фибри и билкови смеси, за да се подпомогне изчистването на организма.