PRP - плазмотерапия при косопад !

Плазмотерапия PRP

Каква предствлява ПРП терапията

Плазмотерапия е революционен, алтернативен метод в медицината, който се прилага от 2009г. Методът се базира на наблюденията за ролята на тромбоцитите в процеса на възстановяване на увредени части от тялото, като от съществено значение са естествените растежни фактори при отделяне на тромбоцитите в увредената част. Инжектирането на повишена концентрация на тромбоцити в увредената част на става, сухожилие, кост или кожа стимулира инициране на естествен оздравителен процес, което представлява и самия метод.

Накратко методът  предствалява вземане на кръв от пациента, след което тя се обработва по специален начин, със специален апарат, с цел отстраняване на еритроцитите. Получената суспензия, която е силно обогатена основно на тромбоцити и плазма, с минимално съдържание на левкоцити, се инжектира в увредената таргетна зона. Така се отключват естествени процеси на възстановяване в зоната на увредата.

Това дава  възможност да се провежда:

1.Чиста ПРП терапия

При активирана ПРП терапия се използва активатор на плазмата, обикновено това е калциев глюконат /метод на Неаполитано/, където субстратът постъпва активиран в таргетната зона.

При неактивирана ПРП се използва свойството плазмата сама да се активира под въздействието на колаген в тъканите /метод на Гоби/, където субстратът постъпва в неактивна форма в таргетната зона.

2. Комбинирана ПРП терапия

Комбинацията с хиалуронова киселина има синергично действие по отношение на ефектите.

3. Възможно е подготвянето на така нар. „фибриново лепило“, което представлява активирана плазма, използваща се във вид даващ възможност за устойчивост на нанасянето в таргетните зони.

 

Кога е приложима ПРП терапията.

Основните насоки на метода са:

1. Остеоартрит и дегенеративно ставни заболявания – гонартроза, коксартроза и др, засегнати стави, дископатия, радикулит, ошипяване – прилага се метод на Неаполитано и метод на Гоби.

2. Хронични тендинози, околоставни заболявания, сухожилно дегенеративни процеси – периартрити, епикондилити, ахилесов пери-и тендинит, плантарен фасцит, шип в петата, тендинити на капачего, на пес ансеринус, както и при различните форми на бурсити.

3. Болки, свързани с последици при различни спортни травми, като скъсване на предна кръстна връзка, менискални увреди и лезии, увреди на ротаторен маншон, след тежки навяхвания свързани с връзкони увреди.

4. При псевдоартрози за стимулиране на костното срастване и съкращаване на сроковете на оздравяване, като допълнение към основното лечение.

5. Асептични некрози, като допълнение към основната терапия при реваскуларизиране на некротичния костен участък.

6. При различните форми на костна пластика, извършванни по различни причини, като увеличава възможността за прихващане на присадката и съкращаване на възстановителните срокове.

7.При Андрогенна алопеция / АА / и при косопад, независимо от причините.

8.При освежаване и подмладяване на лице,шия,деколте ,ръце,коляно или друга зона от тялото .

 

Процедури

Препоръчват се 1-3 процедури през седмица или в рамките на 1 месец, като има различни схеми за конкретни терапии.

Безопасност на метода

Методът е напълно безопасен, с минимален риск от инфекция, което по оценки е някъде около 1-10000. Няма установени странични ефекти.

Противопоказания

Абсолютни противопоказания – фебрилно състояние, кръвни заболявания, неоплазми от всякакъв характер.

Не бива по време на терапията да се използват лекарства, облекчаващи болката – аналгетици, НСПВС. Терапията се осъществява без използването на местна анестезия поради установена токсичност на местните анестетици върху съставките на плазмата.

Ефективност

Въз основа на предоставени изследвания ефикасността на метода най-общо достига около 80%.

PRP терапията

Богата на тромбоцити плазма се получава от собствената ни кръв. Известно е, че тромбоцитите играят роля при заздравяването на рани. Смята се, че при инжектирането в зоната на оплешивяване, PRP терапията ще стимулира косата чрез ускоряване на заздравяването на раните. PRP също съдържа и фактори на растежа.

Видове косопад

Видът загуба на коса, може да играе роля при вземането на решение дали да се направи присаждане на коса, PRP терапия или и двете заедно. Присаждането на коса се извършва най- вече и дава резултати при тези, които за засегнати от генетична загуба на коса. Поради мъжко или женско оплешивяване косата обикновено е засегната на върха на главата или отпред, докато отстрани и в задната част на главата обикновено остава. Затова тези космени фоликули се имплантират оторед и на върха на скалпа, тъй като няма да бъдат засегнати от хормоните, причиняващи плешивост.

PRP терапията може се прилага в случаи плешивост, но обикновено се използва за лечение на различни видове косопад, като при травматиечен косопад, или когато се развиват неравномерни плешиви петна.

Често PRP терапията се комбинира с присаждане на коса, за да се подобрят резултатите от операцията. Може да се инжектира плазмата богата на тромбоцити в скалпа където е присадена косата, за да насърчаване на новите косми и за заздравяване на раните след операцията.

За присаждането на коса

Присажданетo на коса като процес е значително различен от PRP терапията. При PRP терапия основната стъпка е да се вземе малко кръв от вената на ръката. След се поставя в специален уред с центрофуга, така плазмата се отделя от другите клетки. След това тази част плазма богата на тромбоцити се изтегля в спринцовка и се инжектира в където е необходимо в скалпа. Терапията отнема час. Дискомфорт няма, може да се усеща болка при инжектирането ( може да се използва и обезболяващо).

Присаждането на коса е процедура, която отнема по- дълго време. Първо космените фоликули, които ще се трансплантират се отстраняват от тила или отстрани на главата един по един групирани в присадки, или се изрязва лента, в зависимост от използвания метод.

След това присадките се поставят върху скалпа, където липсва коса. Процедурата изисква прецизност, сръчност и артистичност. Процесът се осъществява под локална анестезия и пациента буден по време на процедурата.

Възстановяването след присаждане на коса и след PRP терапия е кратко и може да се върнете бързо към ежедневните занимания. След PRP терапията може да миете косата си, а след присаждане на коса трябва да изчакате един ден и след това специален шампоан и лосион за седмица трябва да използвате.
И при двете процедури физическата активност трябва да бъде ограничена за известно време, тъй като притокът на кръв и повишеното налягане могат да предизвикат усложнения.

Кога да очаквам резултати?

При присаждане на коса и Prp терапия трябва да измине известно време за имате резултат. След присаждането на коса, има различни периоди на косопад и растеж докато порасте трайно коса. Новият растеж на косата е видим след няколко месеца след операцията, като в повечето случаи финалният резултат е след 12 месеца.

След PRP терапията също отнема известно време за постигане на резултати, тъй като плазмата се нуждае от време за да въздейства върху фоликулите, при всеки човек е различно, също така в повечето случаи има нужда от повече от 1-2 сеанса.

Присаждане на коса и Prp терапията са две отделни процедури, които няма как да се съревновават, присаждането на коса е операция !

 

350.00 лв. 250.00 лв.

Описание

ГАРАНТИРАНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД !

Промоция!