BOTOX на зона по избор

При желание на пациента  за третиране на повече зони, има право да закупи  необходимият брой ваучери ,без ограничение !

250.00 лв. 150.00 лв.

Описание

Инжектиране на 15 единици BOTOX в зона по избор : глабеларни линии / между веждите /, хоризонтални линии по челото или околоочна зона / пачи крак /.

Какво е Ботокс?

“Ботокс”   LINURASE е продукт на фирма  PROLLENIUM –  – сърържа ботулинов токсин от тип А и е предназначен за канавдския  пазар.   Botox е първият изолиран ботулинов токсин и затова днес наименованието “ботокс” се отнася като общо понятие за всеки ботулинов токсин за медицинска употреба.

 

Как е открит ботулиновият токсин ?

 

Ботулиновият токсин се извилича чрез биотехнологичен процес от Clostridum botulinum –  бактерии. Продуктът е невротоксин и в миналото (1817 – 1822) е познат като причина за ботулизъм – отравяне след консумация на заразена с токсин храна, вода или следствие от колонизация на бактериите в рани или гастро- интестиналния тракт. В чиста кристална форма токсинът се изолира още 1946г. от д-р Едуард Шанц. 25 години по- късно Д-р Алан Скот за първи път използва ботулиновият токсин (БT) за терапия на кривогледство. 1980г. БТ е одобрен за употреба и за други офталмологични заболявания. 1997 Джийн и Алистер Карутърс забелязват подобряване на бръчките окло очите при пациенти при които е използван ботокс за очни заболявания. От 2002г. ботоксът е офицеално одобрен от ФДА за приложнение при бръчки около очите.

 

 


Колко вида ботокс са има?

Изолирани са 8 типа БТ. Тип A, B, C1, C2, D, E, F и G. Тип А е най – силният токсин и намира най- честа употреба. На световният пазар са познати следните продукти съдържащи БТ за медицински цели:

Linurase (Prollenium Inc., CA)

Botox / Vistabel (Allergan CA, USA)

Dysport (Ipsen Limited, France)

Xeomin (Merz Pharmaceuticals, Geramany)

Neurobloc (Elan Pharmaceuticals, CA, USA)

Myobloc (Elan Pharmaceuticals, CA, USA)

Neuronox (Medy-Tox Inc., South Korea)

Всички съдържат БТ тип А, с изключение на Myobloc, който съдръжа тип Б.

Кaк действа ботулиновият токсин ?

 

Появана на бръчки по лицето се дължи не само на стареене на кожата, но е резултат и от постоянните волни и неволни контракции на мимическите мускули на лицето. Последните могат да бъдат инжектирани с БТ, което временно намалява активността им и води до видимо изглаждане на надлежащите бръчки.

Молекулата на БТ се състои от тежка и лека верига и е устойчива в кисела среда. Веднъж попаднала в среда с неутрално pH (при разреждането и инжектирането), тя се разпада и болокира отделянето на ацетилхолин от нервните окончания които комуникират с мускулните влакна. По този начин се болкира предаването на нервният импулс и мускулите се парализират. Ефектът е временен – постепенно нервът се възстановява и се създава нова невромускулна връзка. Ефектът на БТ е временен и напълно обратим.

 

 

Вярно ли е, че след терапия с ботокс изражението на лицето се променя ?

 

Тъй като БТ парализира частично мускулите на лицето, след терапията, обемът на извършваните движения от третираните мускули е ограничен частично. След правилна терапия лицето запазва възможността да изразява емоции, без това да предизвиква образуване на дълбоки бръчки.

 


След колко време настъпва и колко време продължава ефектът ?

 

Обикновено ефектът настъпва 24 до 72 часа след процедурата, в много редки случай пълният ефект настъпва до 7 дни. Веднъж настъпил, ефектът се задържа  6-7 месеца. Обикновено  след 6-ти месец,  пациентите започват да заблеязват отзучаване на ефекта.

 

Токсичен ли е ботулиновит токсин ?

 

Употребата на БТ за козметични цели е в изключително ниски дози, които са напълно безопасни за здравето на човека и не се наблюдват странични ефекти на ботулиново отравяне.

Мъжете обикновено имат по – развити мимически мускули в сравнение с жениете и количеството изразходван продукт  е по – голямо. Обикновено  количеството  БТ се прилага в зависимост от пациента

.

 

 

.

 

Разпродажба!